[9.2" / HRI 400W / Allinbox] Hami 9,2" PJ Done

Modérateur : allinside

Avatar de l’utilisateur
wonderboy
Apprenti
Apprenti
Messages : 13
Inscription : 18 déc. 2007, 01:00

Re: [9.2" / HRI 400W / Allinbox] Hami 9,2" PJ Done

Message par wonderboy » 18 déc. 2007, 10:27

Hello to all d.i.y. Enthusiasts,
there is quite some time where i am reading the topics at the forums at Allinbox (with the help of Systran) and not only.
I must say, you guys have done a superb jab here. Keep on going!
So as a d.i.y guy i decided one day to proceed the construction of my own Projector.

Here are the materials most from Izzotek:

1) A complete light set for the RADIUM HRI 400W/D 5200K° FC2,
2) Borosillicone glass, Size : 125 x 217 x 5mm,
3) Uvliex Glass, Size : 217 x 125 x 4mm
4) Fresnels 240*180, Size : 240 x 180 x 4mm, Focale : 210/310mm
5) Varifocal lens : 275x320mm
6) Reflector 80mm
7) Condenser 88.8mm
Also, a HAMI 9,2" 16:9 from ebay for 160 euro, 1=120mm fan, 4= 40mm fans, a transformer 220VAC – 12VDC/1.2A, materials to construct the box like MDF.

Finally i have build the most of the PJ. The calibration is done with good results and the picture is clear while holding the lens with my hand for the tests (for the moment).

I have seen many pictures taken from other PJ projects at the forums with good bright white results using even less watt for the light source.
Thanks to you guys i have manage to remove the Antiglare filter from the screen with success.
In my case, while the light is bright from the bulb, after the TFT the light is a lot too dark.
The Hami seems to become darker after tuning to a station but not to all the stations at TV mode.
The same happens at the VGA input and at the VIDEO input.

If someone have any idea for that problem please help me out. :cry:
Thank you in advance!
Image

Avatar de l’utilisateur
akoirium
Big Boss
Big Boss
Messages : 5398
Inscription : 16 mai 2004, 02:00

Re: [9.2" / HRI 400W / Allinbox] Hami 9,2" PJ Done

Message par akoirium » 18 déc. 2007, 11:17

hello wonderboy ;)

you issue seems to be special :heink:
i've never saw this kind of problem but i think it could come from a bad model of you screen.

if i understand, you issue isn't a "black hole" cause from a too hot temperature... the brightness comes dark on the all screen and not localy ?

i think you avec a problem with the screen...
peraps you can see in the "on screen display" if you can increasse the brightness.
you can also test with the lastest driver of you graphic-card for the vga but i don't think is the main issue because you have the same with the tv mode.

Avatar de l’utilisateur
dadoubou
Ingénieur
Ingénieur
Messages : 339
Inscription : 24 janv. 2007, 01:00

Re: [9.2" / HRI 400W / Allinbox] Hami 9,2" PJ Done

Message par dadoubou » 18 déc. 2007, 21:15

TRADUCTION DU MESSAGE DE WONDERBOY:
This is the translated version of Wonderboy's question:



Bonjour à tous les diyeurs

Ca fait quelque temps que je regarde les topics sur le forum d'Allinbox (avec l'aide de Systran) et pas seulement.
Je dois dire, les membres ont faire un superbe boulot, continuez !
Donc comme un diyeur, j'ai décidé un jour de procéder à la création de mon propre VP

Voici la liste du matos dont la plupart vient d'izzo:

1) Un kit HQI 400W
2) Du verre boro
3) Du verre anti-UV
4) Fresnels focale 210/310mm
5) Une varifocale de 275-320mm de focale
6) Un réflécteur 80mm
7) Une condensatrice de 88,8mm

Et également:
- un Hami 9,2" en 16/9 sur Ebay à 160€
- Un ventillo 120mm
- 4 ventillos de 40mm
- Un transfo 12V / 1,2A
- Et du MDF pour construire la Box.

Finalement, j'ai fabriqué la plupart du VP. La calibration est faite avec de bons résultats et l'image est nette quand je tiens la vari dans ma amin pour les tests

J'ai vu beaucoup de photos d'autres projets sur le forum avec une bonne luminosité sans que la HQI ne fasse trop de Watts.
Merci aux membres qui ont dit comment enlever l'antiglare comme il faut
Dans mon cas, alors que la lumière éclaire très bien, après le TFT il n'y a plus beaucoup de luminosité.
Les Hami semblent devenir plus sombres après aller sur une chaine mais pas pour toutes les stations en mode TV
La même chose se produit avec l'entrée VGA et l'entrée video.

Si quelqu'un a une solution a mon problème, merci de m'aider

Merci d'avance


___________________________________________________________________________________________________________________________________

TRADUCTION DE LA REPONSE D'AKOIRIUM:
Translated version of Akoirium's answer


Salut Wonderboy !

Ton probleme a l'air special

Je n'ai jamais vu ce genre de problème mais je pense que ça peut venir d'un mauvais model de ton écran.

Si je comprends bien, ton résultat n'est pas un "trou noir" causé par une forte température ... La luminosité devient sombre sur tout l'écran ou juste une partie ?

Je pense que tu as un problème avec l'écran, tu peux peut-etre voir dans l'OSD si tu peux augmenter la luminosité
Tu peux aussi essayer avec le dernier pilote de ta carte graphique pour le VGA mais je ne pense pas que ce soit le pb principale parce-que tu as le même problème en mode TV.

Avatar de l’utilisateur
dadoubou
Ingénieur
Ingénieur
Messages : 339
Inscription : 24 janv. 2007, 01:00

Re: [9.2" / HRI 400W / Allinbox] Hami 9,2" PJ Done

Message par dadoubou » 18 déc. 2007, 22:26

Hello,

You should change your first message's title into a french one because I think there are many people on this forum who don't speak english.

For example: [QST] Problème de luminosité avec Hami 9,2"

And for your problem, like Akoirium, I think your screen isn't enough transparent.
Can you give us a link to see details on it please ?

_____________________________________________________________________________________________________________________

Salut,

Tu devrais change le titre de ton premier message en un nom français car je pense qu'il y a beaucoup de gens sur ce forum qui ne perlent pas anglais.

Et pour ton problème, comme Akoirium, je pense que ton écran n'est pas assez "transparent".
Peux-tu nous donner un lien pour avoir plus de details sur ton écran ?

Avatar de l’utilisateur
wonderboy
Apprenti
Apprenti
Messages : 13
Inscription : 18 déc. 2007, 01:00

Re: [9.2" / HRI 400W / Allinbox] Hami 9,2" PJ Done

Message par wonderboy » 19 déc. 2007, 05:47

Thank you guys for your replay!
today i did the following test:
i took a sheet of A4 paper and placed in frond of the F1, turn on the HQI 400W and looked through the mirror. surprisingly the hami works perfectly well.
So i have come to a conclusion that the problem is either the bulb's direct heat of there is to much light and some haw there is a circuit at the Hami's brightness level control.
What can i do guys?
Oh...not to forget, i would like to share some photos of my project. How can i upload the pics?

Avatar de l’utilisateur
wonderboy
Apprenti
Apprenti
Messages : 13
Inscription : 18 déc. 2007, 01:00

Re: [9.2" / HRI 400W / Allinbox] Hami 9,2" PJ Done

Message par wonderboy » 19 déc. 2007, 06:04

Also here is the website of HAMI manufacturer :
the ling below will take you to Hami - H92A screen
http://www.hami-lcd.com/lcd/eArticleSho ... icleID=148

Avatar de l’utilisateur
dadoubou
Ingénieur
Ingénieur
Messages : 339
Inscription : 24 janv. 2007, 01:00

Re: [9.2" / HRI 400W / Allinbox] Hami 9,2" PJ Done

Message par dadoubou » 20 déc. 2007, 22:05

Up pour un English !

Avatar de l’utilisateur
akoirium
Big Boss
Big Boss
Messages : 5398
Inscription : 16 mai 2004, 02:00

Re: [9.2" / HRI 400W / Allinbox] Hami 9,2" PJ Done

Message par akoirium » 22 déc. 2007, 20:38

hello

witch kind of power-balast have you ?
an electronic or iron-wired ?
if you have a iron-wired balast i think you have a problem af parasites with it.
you should try with an other one and other manufacturer.
but your issue is very strange ... we never seen things like that here as i know.

for your pics, you can use this link :
http://www.idoxi.com/images/upload/uploadth.php
or an other like imageshack to upload your pics and post them on the forum ;)

Avatar de l’utilisateur
wonderboy
Apprenti
Apprenti
Messages : 13
Inscription : 18 déc. 2007, 01:00

Re: [9.2" / HRI 400W / Allinbox] Hami 9,2" PJ Done

Message par wonderboy » 25 déc. 2007, 17:47

hello again my friends,
ok finally my projector is done with good results.
The problem i was referring about the hami's brightness does not exists. My mistake!
I was looking for a screen material at the shops and i have found a place were same cinemas take there screen from there. The person told me about a white PVC material which cinemas use as there screen, so i took about 1m just to run some tests.
It does work.
The brightness of the projected image and the colors are a fact. The same goes with the sharpness.
Now i want to test the all well known material from IKEA with the PVC and see the results.
Soon i will upload a series of photos with all the process.

Avatar de l’utilisateur
wonderboy
Apprenti
Apprenti
Messages : 13
Inscription : 18 déc. 2007, 01:00

Re: [9.2" / HRI 400W / Allinbox] Hami 9,2" PJ Done

Message par wonderboy » 25 déc. 2007, 17:55

Hello Akoirium and thank you for your replay!
i am using the iron-wired power-balast.
I'm gonna try to place the TFT's transformer somewhere else coz right now a have placed right up to the power-balast.

Finally my projector is done!!! :bounce:

Here is the Hami tv-screen H92A.
Image

Here is the main board of the Hami
Image Image

Here is the screen's support board
Image


Here is the keyboard
ImageImage

Répondre

Revenir à « 8 »